Hoe wordt de top samengesteld? Top
Kort door de bocht: des te hoger de waardering voor je werk, des te hoger kom je in de ranglijst te staan. Verderop in deze FAQ wordt gedetailleerder uitgelegd hoe mensen je werk kunnen waarderen.

Aanmelden is veel werk zeker? Top
Nee, het vraagt slechts twee of drie minuten van je tijd. Je kunt op fotografentop.nl jouw eigen website vermelden, zodat anderen je werk kunnen beoordelen en waarderen door punten toe te kennen door te klikken op sterren een schaal van 1 tot 10 vertegenwoordigen. Je hoeft alleen je link aan te melden.

Welke websites mogen deelnemen? Top
Je mag alleen deelnemen met websites waar foto's gepubliceerd zijn, die door jezelf zijn gemaakt. Websites waarop meerdere fotografen hun werk publiceren zijn uitgesloten van deelname! Aanmeldingen die een url van dergelijke verzamelwebsites' bevatten, zullen op inactief worden gezet

Wat heb ik nodig om mee te doen? Top
Om mee te doen in de ranglijst heb je twee opties:
1. Introductietekst: jouw interesses en vaardigheden in maximaal 255 leestekens.
2. Banner: jouw eigen banner van maximaal 468 x 60 pixels en 25kb.

Waarom host fotografentop mijn banner? Top
Door de banners op de server van fotografentop te zetten, wordt voorkomen dat er een groot verschil in laadtijd ontstaat. Iedere keer dat jij je profiel aanpast, wordt de banner opnieuw gedownload.

Waarom maar 25kb? Top
Op het moment dat een bezoeker één van de pagina's waarop de banners staan, opent, moeten een groot aantal afbeeldingen opgehaald worden. Als deze afbeeldingen allemaal grote bestanden zijn, zal de bezoeker enorm lang moeten wachten tot de pagina is ingeladen. Veel internetters verlaten een site als de laadtijd ervan te lang is.

Heb je tips om mijn banner kleiner te krijgen? Top
Jazeker. Een van de belangrijkste tips is het gebruik van kleuren. Gebruik een klein aantal verschillende kleuren.
Stel je hebt een banner met maar een paar kleuren, bijvoorbeeld wit, zwart en grijs. In Photoshop kun je dan zorgen dat deze een kleine(re) bestandsgrootte krijgt door op te slaan in Indexed color. Dit doe je via het menu > Image > mode > Indexed color. Sla de afbeelding vervolgens op als .gif. Om je een voorbeeld te geven: onderstaande banner is maar 2.07kb:

Kleine banner

Kan ik mijn banner wijzigen? Top
Wijzigen via fotografentop.nl account: log in op de site en ga naar wijzigen bij banner url vul je vervolgens de link naar je nieuwe banner in. Klik onderaan op Gegevens wijzigen en je banner is gewijzigd!

Waarom kan ik geen flashbanner uploaden? Top
Omdat de nieuwste producten van Apple geen flash ondersteunen. En als je dus allemaal flashbanners hebt je een totaal lege pagina krijgt!

Hoe wordt de ranglijst precies samengesteld? Top
Bezoekers van fotografentop.nl kunnen door het toekennen van waarderingen invloed uitoefenen op de ranglijst. Dit toekennen van waarderingen gebeurt met behulp van sterretjes die een schaal van 1 tot 10 vertegenwoordigen.
Er is gepoogd de stemming zo eerlijk mogelijk te maken, zodat alle (ook nieuwe) deelnemers evenveel kans maken om de toppositie te bereiken. Daartoe zijn er een aantal maatregelen genomen:
  • De eerste 10 waarderingen tellen minder zwaar mee dan de daaropvolgende waarderingen. Dit om te voorkomen dat iemand die eenmaal 10 sterren heeft gekregen direct bovenaan de ranglijst staat. N.B. Als er eenmaal 10 waarderigen zijn geweest tellen de eerste tien waarderingen wel weer volledig mee voor de totaalscore!
  • Naast de zogenaamde stemscore die door het toekennen van sterren wordt gehaald, wordt er ook rekening gehouden met het aantal bezoekers op jouw eigen website. Een gewaardeerde fotograaf heeft immers, doorgaans, veel bezoekers op de site. Hoe wij dit aantal bezoekers meten, lees je in de onderstaande FAQ.


Hoe weet fotografentop.nl hoeveel bezoekers ik op mijn site heb? Top
Dit kunnen we bijhouden door een code die jij op je eigen website plaatst. Je dient deze code zichtbaar voor de bezoekers te plaatsen op de overzichtspagina van al je foto's. De code op meerdere pagina's te tonen is niet toegestaan. Doe je dit toch dan werkt dat alleen in je eigen nadeel, wij kunnen dit gemakkelijk nagaan en houden er rekening mee bij het bepalen van je score!
Tot op heden blijkt dat een kwart van de stemmen komt vanuit een extern ingeladen waardering.

Hoe zorg ik ervoor dat men mij gaat waarderen? Top
In de eerste plaats kun je natuurlijk vragen of mensen fotografentop.nl bezoeken en daar hun stem uit willen brengen op jou. Daarnaast kun je jouw waardering ook tonen op je eigen site. Zie het volgende voorbeeld:

Externe waardering

Het aantal sterren dat je hier ziet staan is je realtime score. Bezoekers van jouw eigen website kunnen hier direct jouw werk een score toekennen door op n van de sterren te klikken. Je kunt de kleuren zelf bepalen!

Hoe kan ik die realtime score weergeven op mijn site? Top
Als je je eenmaal aangemeld hebt kun je de code opvragen die je op je eigen website kunt embedden. Log daartoe in op fotografentop.nl en ga naar wijzigen. Helemaal onderaan zie je staan: Gebruik deze code om jouw eigen rating te tonen, en anderen te laten stemmen op je eigen website. Kopieer de iframe code en plaats die op je eigen website op de overzichtspagina van al je foto's. De code op meerdere pagina's te tonen is niet toegestaan.

Hoe wijzig ik mijn gegevens die bij jullie bekend zijn? Top
Je kunt je gegevens wijzigen door in te loggen met het ID en je wachtwoord. Je ID heb je per mail ontvangen na aanmelding. Je wachtwoord heb je zelf opgegeven.
Je ID is ook te achterhalen door op [i] te klikken achter je eigen website in het overzicht.

Waar kan ik zien wat er nieuw of gewijzigd is? Top
Op de speciale updatepagina staat, per datum gerangschikt, wat er allemaal gewijzigd is aan de website.

Wie mogen er deelnemen? Top
Wellicht overbodig om te vermelden, maar deelname is uitsluitend weggelegd voor fotografen. Websites die niets met fotograferen te maken hebben, worden verwijderd. Sites waar je jezelf aan moet melden om foto's te bekijken worden ook niet opgenomen in de lijst

Wat als iemand valsspeelt? Top
Als je op een oneerlijke manier hoger probeert te komen in de ranglijst, zul je uitgesloten worden van verdere deelname. Het is eventueel mogelijk om je score te resetten en weer deel te nemen op een eerlijke manier. Hiervoor kun je contact opnemen.

Hoe kan het dat het aantal waarderingen wordt verlaagd? Top
Wanneer er bezoekers zijn die bijvoorbeeld iedereen een hele lage waardering geeft om een of meerdere fotografen omhoog te halen, dan wordt dat herkent. Alle stemmen gegeven door die bezoeker worden teruggedraaid. Dit om te voorkomen dat iemand een heel netwerk inschakelt om zichzelf bovenaan de lijst te krijgen of een concurrerende fotograaf naar beneden te halen. Deze controle vindt met regelmaat plaats. Mensen die betrapt worden op dit gedrag worden uitgesloten van de stemprocedure.

Alle waarderingen zijn weg? Top
Elk jaar wordt op 1 januari alles weer op nul gezet. Dit omdat ik er zeker van ben dat je in een jaar een stuk beter kunt gaan fotograferen, en je dus ook de optie te geven om hoger te eindigen in de ranglijst.

Ik kan niet (meer) stemmen, hoe kan dat? Top
Of je probeert te stemmen via een Blackberry, of je hebt iedereen een lage waardering gegeven om een persoon omhoog te halen

Wat kost het? Top
Helemaal niets!

Wat gebeurt er met mijn gegevens? Top
Helemaal niets! De gegevens die je invult worden niet aan derden verstrekt. Als je echter aan het eind van het jaar als eerste, tweede of derde eindigt, wordt je emailadres doorgegeven aan de sponsor.

Zijn er logo's beschikbaar die ik kan gebruiken? Top
Ja, die zijn er:
Mocht je vragen of ideen hebben, neem dan contact op via het contactformulier

Nu online: Bots: 2